Äänestä parasta Vaatepuuta

20.10.2017

 

Vaatepuu – käsityö kannattaa -näyttely Designmuseossa

 

Tekstiiliopettajaliitto TOL ry, Teknisten aineiden opettajat TAO r.y. ja Käsityö verkossa ry järjestivät yhteistyössä Vaatepuu – käsityö kannattaa haasteen osana Suomi 100-juhlavuotta. Tämä hanke haastoi perusopetuksen kaikki ikäluokat ideoimaan ja suunnittelemaan jotain ihan uutta; vaatepuun tai henkarin, jossa on jotain enemmän. Syntyneissä tuotteissa yhdistyvät käsityöilmaisu, muotoilu ja teknologia sekä työstötavat pehmeistä ja kovista käsityömateriaaleista. Haasteen synnyttämät ideat ovat esillä paitsi Designmuseossa myös koottuna Punomon verkkonäyttelyyn. Verkkonäyttelyyn on mahdollista lähettää kuvia oppilaiden teoksista tämän vuoden loppuun saakka.

Nyt on aika äänestää parasta Vaatepuuta! Äänestys tapahtuu osoitteessa https://punomo.fi/vaatepuuaanestys 18.10 - 5.11. Yleisön suosikkien lisäksi järjestäjätahojen edustajista koostuvan raadin suosikit palkitaan. Lisäksi äänestäjien kesken arvotaan pieni palkinto.

Käsityö kannattaa - käsityöllä tulevaisuuden taitoja

Vaatepuilla on haluttu nostaa Suomi 100 -juhlavuonna esille peruskoulumme käsityönopetuksen ainutlaatuisuutta koko maailmassa. Vaatepuissa yhdistyvät perinteinen tekninen työ ja tekstiilityö, puu ja vaate. Aikaisemmin kansakoulussa ja peruskoulun varhaisvuosina opetus jakautui poikien veistoon ja tyttöjen vaateompeluun. Nykyään kaikki oppilaat opiskelevat samoja taitoja yhdessä tekemisen ajatusta korostaen. Pientä maatamme on kannatellut ja vienyt eteenpäin oppiaine, joka on konkreettisesti opettanut paitsi ennen välttämättömiä kotitaloustaitoja, myös innovatiivisuutta ja luovuutta tasapuolisesti kaikille. Yksin ei voi keksiä kaikkea - yhdessä saamme enemmän aikaiseksi. Käsityötaidosta kumpuavaa keksimisen taitoa tulemme tarvitsemaan nyt ja aina!

Vaatepuu - käsityö kannattaa -näyttely on esillä Designmuseon Studiossa  10.11-31.12.2017. Tervetuloa avajaisiimme 14.11. klo 18-20 tutustumaan, mitä käsityönopetus on tänään.