Vuoden 2015 stipendien saajat

Emma Mannila 100€ stipendi.

Raadin perustelut: Emma Mannilan "Kalevalaa kankahilla" on erinomaisen taidokkaasti toteutettu neljän kehystetyn kuultokudoksen sarja. Työn visualisointi nousee (koko Kalevalaan perehtymisen kautta) omasta tulkinnasta, sen johdattelusta, leikittelystä ja uusien tulkintojen itsenäisestä kaivamisesta. Kielellisesti ansiokas portfolio kuvaa monipuolisesti ja tarkasti tekijän työskentelyä ja pohdintoja, kuvaten viimeistellyt kuultokudokset yksityiskohtiaan myöten perustellen.

Työn on ohjannut Joutsan lukiossa Tuula Kuitunen. Emman työ on esillä Jyväskylän kirjastossa lokakuun 2015 ajan.

30 € kannustusstipendit saavat Hanna Karppinen, Elisa Nykänen ja Anni Pänkäläinen

Raadin perustelut:

Annin suunnittelu- ja työstämisprosessi oli taiteellisesti luova. Se ammensi suoraan Kalevalan runosta, muotoillen yhdeksäs viidettä säkeet, useita materiaaleja huovutukseen sitouttaen, mallinuken vartalon päälle. Syntynyt liivi ja siihen kiinteästi liittyvä alustunika henkivät erinomaisesti annettua aihetta (Kalevala, Kanteletar) yhdessä kirjoitetun portfolion kanssa. Tutustu Annin prezi -portfolioon.

Elisan kierrätysmateriaaleista käyttäjälle suunniteltu ja valmistettu työ vastaa aiheeseen Vaateta ja verhoile, pitkäjänteisellä, omaa työskentelyä tarkoin arvioivalla ja teknisiin ratkaisuihin keskittyvällä työskentelyotteella. Syntynyt sadetakki on selkeydessään kaunis, käsityöteknisesti kehittynyt ja portfolio kuvaa tarkasti prosessin aikaisia kokeiluja ja ratkaisuja. Tutustu Elisan prezi-portfolioon.

Hannan portfolio kuvaa ennakkoluulotonta ja idearikasta luovaa prosessia, jossa yhdistyy teknisten ratkaisujen löytyminen ja kepeä ilottelu laajan vertaisarvioinnin puitteissa. Tuotteena syntynyt hame, joka liehuessaan pitää hauskaa ääntä palapelin palojen läiskeessä, toteuttaa vauhdikkaasti ja moniulotteisesti valittua aihetta Vaateta ja verhoile. Tutustu Hannan prezi-portfolioon.

Näitä kolmea stipendinsaajaa on ohjannut Tiirismaan lukiossa Minna Lindqvist

Työt ovat arvioineet Tekstiiliopettajaliiton puolesta Anitta Heikkilä ja Johanna Säilä

Emma Mannilan "Kalevalaa kankahilla" -lukiodiplomityö.