Blogi 2 /2016

Vimmaista itse tekemistä

D.I.Y.D.I.B. (Do it yourself, do it better), vapaasti suomennettuna ”tee se itse, tee se paremmin”, on kaksikymppisen kauneudenhoitoalaa opiskelevan Miran käsityöaiheinen blogi. Miran mielestä käsitöissä pääasia on se, ettei pelkää epäonnistumisia ja siksi hän tallentaa blogiinsa myös lässähtäneet projektit.

Miksi aloitit bloggaamisen?

Idean blogin perustamiseen sain ystävältä, joka ohimennen tokaisi, että minun kannattaisi pistää tuunausblogi pystyyn. Höpötän kai liikaa projekteistani. Haudoin ideaa pari viikkoa ja sitten eräänä marraskuisena iltana tartuin toimeen. Käsillä tekeminen ja tuunailu on minulle niin rakas harrastus, etten voisi kuvitella tekeväni mitään muuta vapaa-aikanani. Blogi on vain luonnollinen jatke harrastukselleni.

Mistä ideat syntyvät?

Seuraan Youtubessa monia ulkomaisia tuunaajia ja kirppistelijöitä, joiden löydöistä ja tuunauksista saan inspiraatiota omaan tekemiseen. Esimerkiksi coolirpa on yksi aktiivisimmin seuraamistani tubettajista. Lisäksi luen muutamia suomalaisia tuunausaiheisia blogeja, joista välillä nappaan ihan suoraan ideoita. Tällöin tietysti kerron blogissani, mistä idea on lähtöisin ja kenelle kunnia kuuluu. Joskus ideat lähtevät puhtaasti omasta tarpeesta tai ystävien vastoinkäymisistä. Yksi viimeisimmistä tuunailuistani on helmikoristeinen lamppu, johon sain idean ystävän kattovalaisinkriisistä.

Hävettää välillä kamalasti epäonnistuneet tai lässähtäneet projektit, mutta postaan ne silti, sillä en halua blogista liian kiiltokuvamaista ja sensuroitua. Pohjimmainen idea on, että blogiin eksyneet lukijat voisivat inspiroitua ja lähteä toteuttamaan omia visioitaan pelkäämättä epäonnistumista.

Mikä on "paras" keksintösi/projektisi?

Omasta mielestäni ehdottomasti paras tähän mennessä toteuttamani projekti on tuunattu sohvapöytä. Inspiraatio siihen lähti selaillessani Googlen kuvahaun tuloksia hakusanalla "diy vase". Törmäsin maljakkoon, jonka joku oli tuunannut käyttämällä silputtuja cd-levyjä ja tehnyt maljakon pintaan mosaiikkikuvion. Sain silloisen työni kautta helposti rikkinäisiä ja pahasti naarmuuntuneita cd-, dvd- ja bluray-levyjä ja päätin toteuttaa mosaiikkikuvion sohvapöytään.

Mikä oli käsityönumerosi koulussa?

En muista ikinä saaneeni 8 huonompaa arvosanaa. Yläasteen päättötodistuksessa taisi seistä 9. En kuitenkaan usko, että koulussa saatu käsityönumero määrittää kenenkään osaamista ja kykyjä. Kuka tahansa voi tehdä upeita töitä, kunhan vain oikeanlainen idea ja projekti osuu kohdalle.

Onko sinulla lähettää terveisiä käsityöopellesi?

Lähetän paljon terveisiä ja kiitoksia Lahteen Kunnaksen ala-asteelle sekä Ahtialan yläasteelle!

Kenen kannattaisi aloittaa blogi ja miksi?

Ennen blogin perustamista kannattaa miettiä, onko blogilla selkeä suunta ja onko itsellä tarpeeksi sanottavaa valitsemastaan aiheesta. Turhan monet miettivät blogin menestymistä ja haaveilevat suuresta suosiosta, mutta sen ei pitäisi olla syy bloggaamiseen. Bloggaamiseen tarvitaan omasta itsestä lähtevää intoa ja vähän vimmaisuutta.

 

Miran blogin löydät osoitteesta:

diy-dib.blogspot.fi

 

teksti Helena Sorvali  •  kuva mira/diy-dib.blogspot.fi