Muita Ihania

Teksti Laura Voipio, kuvat Tiina Arponen

muitaihania.blogspot.fi

Muita Ihania -käsityöblogia pitävä Tiina Arponen vinkkaa, että onnistuneen blogin lähtökohtia ovat selkeä pohja, kirjoittajan oma tyyli ja kauniit kuvat.  Tiina selvästi elää niin kuin opettaa, sillä hänen omasta blogistaan löytyy kaikki tämä. Kysyimme Muita Ihania -blogin pitäjältä hänen mietteitään bloggaamisesta.

Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Odotin esikoistani tammikuussa 2007, jolloin törmäsin netissä muutamaan kauniiseen ulkomaalaiseen blogiin – suomalaisia en tainnut tietää tuolloin vielä yhtään. Halusin jakaa ihanat mekot, jotka olin tehnyt tulevalle vauvalleni. Ihan hetken mielijohteesta kaikki alkoi.

Millaisille lukijoille olet suunnannut blogisi?

Käsityöntekijöille aivan alkujaan, mutta vuosien kuluessa suunta on muuttunut. Nyt haluan jakaa ihmisille ihania asioita ja inspiraatiota.

Mikä on blogisi punainen lanka ja sanoma?

Tiinamaiset käsityöt: jotain mikä ei ole ehkä aina tavanomaisinta ja yksinkertaisinta. Toivoisin, että töistäni näkyy se, kuka ne on tehnyt.

Miksi lähdit bloggaamaan juuri käsitöistä?

Se tuntui luontevalta, koska olen käsillätekijä. Minulla ei olisi kerrottavaa muissa aihepiireissä tai jos on tai on ollut, niin olen kyllä voinut blogissani muistakin aiheista kirjoittaa. Vaikka Muita Ihania on käsityöblogi, eivät rajat ole niin tarkat.  Ehkä blogini onkin enemmän ihanien asioiden blogi.

Mistä ammennat ideoita blogisi käsityöihin?

Ympäriltäni. Saatan saada huipun idean kun taivas loistaa auringonlaskun eriväreissä. Tai lankakaupassa kuljen kerät kainalossa ja etsin kaunista yhdistelmää – ja vasta sen löydettyäni keksin mitä teen. Toisinaan selailen Pinterestiä etsien inspiraatiota, mutta harvoin keksin sieltä suoraan mitä teen, vaan esimerkiksi kaunis sisustuskuva saakin minut tekemään pipon. En lue käsityölehtiä tai -kirjoja, enkä ole koskaan käynyt käsityömessuilla, ne eivät ole mun juttu.

Kuinka usein kirjoitat uusia juttuja blogiisi?

Vaihdellen: joskus kerran kuussa, jos ei huvita ja toisinaan 15 kertaa kuussa. En ota käsitöiden tekemisestä paineita, vaan teen tasan tarkkaan sitä mitä milloinkin huvittaa. Aina ei ole pakko tehdä.

Millaisia vinkkejä antaisit aloittelevalle bloggaajalle?

Luo blogille selkeä ja nätti pohja, kirjoita omalla tyylilläsi ja ota kauniita kuvia.

Tiinan 7-vuotias tytär teki sarjan erilaisia kankaalle maalattuja pehmoja. Äiti ja tytär ompelivat ja täyttivät hahmot yhdessä.
Värikkääseen köllimispeittoon on kirjailtu Tiinan lasten piirtämiä eläinhahmoja.