DIY Showroom – inspiraatioyhteisö itse tekijöille

Teksti: Katja Meriläinen

Netissä toimiva käsityön näyteikkuna esittelee luovaa käsityöosaamista, tapahtumia, tyylejä ja vinkkejä. Sivusto avataan vuoden lopussa.

Eletään kesää 2011 kun leikkaan vanhoista kankaista hapsuhuiveja. Leikatessani mietin, mihin perustuu myytti käsitöistä teknisenä ja haastavana lajina, johon vain valikoitu osa ihmisistä kykenee. Jo pelkillä saksilla saa aikaan ihmeitä. Enkä tainnut edes leikata suoraan.


Huiveista tulee hienoja, ja päivitän tyytyväisenä muutaman kuvan nettiin. Tiedän, että kaltaisiani on monia: oman elämänsä ideanikkareita ja muodin kustomoijia, jotka pursuavat inspiraatiota ja helppoja ideoita. Voisimmeko kohdata jossain ja jakaa vinkkejä toisillekin? Idea käsityö- ja muotipainotteisesta inspiraatioyhteisöstä jää elämään. Jatkan käsityönopettajaopintojani ja aloitan maisteriohjelman kauppakorkeakoulussa. Alan toisaalla pohtia tapoja yhdistää kaksi sinänsä melko erilaista koulutusalaa yhteen.
 

Parin vuoden ideoinnin tulos

Pikkuhiljaa syntyy DIY Showroom. Kaksi vuotta alkuperäisen idean jälkeen otan vihdoin yhteyttä ensimmäisiin bloggaajiin ja suunnittelijoihin. Vastaanotto on innostunutta: tällaista on todella tarvittu.

Vaikka ideointityötä oli takana jo tovi, oli hartiavoimin hoidettava osuus vasta aluillaan. Sähköposteja, puhelisoittoja, kontaktointia, tapaamisia ja lukematon määrä hissipuheita (siis niitä, joissa yrität tiivistää ideasi puolen minuutin ryöpsäykseen, josta kuulijan vielä täytyisi vakuuttua) mahtui seuraaviin kuukausiin rutkasti. Tilannetta ei tietenkään helpottanut, että budjetti oli pyöreät nolla euroa. Tekemisen into vei silti eteenpäin. 

Vieläkään mikään ei ole valmista, mutta henkisesti olen voiton puolella: sain todella kasattua alulle sen, mitä lähdin toteuttamaan. Oma roolini on projektin etenemisen myötä vaihtunut ideanikkarista ylläpitäjäksi ja päätoimittajaksi.
 

Tärkeintä on asenne

DIY Showroom on uudenlainen inspiraatioyhteisö ja näyteikkuna luovalle käsityöosaamiselle, eli itse tekemiselle. Tulevaisuuden toimittajajoukkomme bongaa kiinnostavat tapahtumat, tyylit ja vinkit valmiiksi lukijoillemme. Omien toimittajien lisäksi sisältöä DIY Showroomiin tuottavat jo tunnetut sekä nousussa olevat muoti- ja käsityöbloggaajat sekä kiinnostavat suomalaiset suunnittelijat. Ensi vuonna sisällönjulkaisumahdollisuus on tarkoitus avata kaikille: silloin kuka tahansa voi jakaa parhaat ideansa ja perustaa oman blogin tai toimittajatilin DIY Showroomin sivuilla.

Inspiroivien ideoiden avulla on tarkoitus innostaa ihan kaikkia kokeilemaan käsillä tekemistä. Tärkeintä on luovuus, ennakkoluuloton kokeilu ja hyvä tunnelma. Lähestymme käsityötä päivitetyssä muodossa: tärkeintä ei ole suinkaan tekninen taito vaan asenne ja fiilis. Käsityön kuuluu olla rentouttavaa, ei stressaavaa. DIY Showroom tarjoaa jokaiselle jotain: lukijoille mielenkiintoista, jatkuvasti päivittyvää sisältöä ja toisaalta sisällöntuottajille näkyvyyttä, uusia kontakteja, yhteistyömahdollisuuksia sekä mahdollisuuden edetä halutessaan vaikkapa bloggaajaurallaan eteenpäin. 

Tavoitteena ei ole kilpailla jo olemassa olevien tahojen kanssa, vaan tarjota kiinnostavaa tee-se-itse - kulttuuria yhdessä ja samassa paikassa. DIY Showroom on näyteikkuna, jonka takaa alkaa varsinainen tekemisen maailma!

DIY Showroom lanseerataan loppuvuodesta 2013. Tekijöitä mahtuu vielä mukaan. Kurkkaahttp://diy-showroom.com/ ja ota yhteyttä! Vinkkaa myös muista kiinnostavista sisällöistäkatja.merilainen@diy- showroom.com.

- - - -

www.facebook.com/diyshowroom

www.pinterest.com/diyshowroom

Kirjoittaja on DIY Showroomin (ent. DIY Helsinki) perustaja ja päätoimittaja. 

Kuva Designhuone.net