Taiteiden yön iloiset liikennevälineet ihastuttivat

Teksti Muru Juurola ja kuvat Sari Siekkinen-Vappula ja Maritta Virtanen

Helsingin seudun tekstiili- ja teknisen työn opettajien suurprojekti ”ILON OLON ratikat ja bussit” on saatu onnellisesti päätökseen. Iloiset istuinpäälliset herättivät toivottua huomiota ja pulmapelit löysivät omistajansa Taiteiden yössä. Mukana olleet opettajat ja oppilaat voivat olla tyytyväisiä: Onnistuimme yhdessä!

Taiteiden yötä edeltävänä iltana 27.8 Helsingin seudun tekstiiliopettajien hallituksen jäsenet muutaman lisävahvistuksen kera huputtivat kolmosen ratikan ja Jokeri-bussin (550). Taiteiden yön matkustelun jälkeen päälliset siirtyivät Designmuseon ja Rakennustaiteen museon väliin rakennettuun Paviljonkiin, WDC-vuoden pääkallopaikkaan. Paviljongissa päällisiä saattoi ihailla vielä 2.9. asti. 

Paviljongin avajaisissa kuultiin projektin koordinaattori Sari Siekkinen-Vappulan lisäksi Designmuseon johtaja Jukka Savolaista. Lisäksi nähtiin Kruununhaan yläasteen oppilaiden tanssiesitys "Keskustelua istuen ja liikkeessä". Tanssijat olivat osallistuneet ILON OLON ratikat ja bussit -projektiin tekijöinä ja kokijoina. Avajaispäivänä Paviljongissa käyneet saivat osallistua työpajoihin, joissa opettajina toimivat Aurinkolahden peruskoulun oppilaat sekä Helsingin seudun yhdistysten tekstiili- ja teknisen työn opettajat.

Projekti näkyi hienosti tiedotusvälineissä, mm. Metro -lehden ja Suuri käsityökerhon sivuilla. Lisäksi projekti oli esillä lukuisilla nettisivuilla ja blogeissa (esim. Helsingin Sanomat, HSL, Designmuseo, NOVITA ja WDC).

Koulut osallistuivat ja sitoutuivat upeasti yhteisölliseen, hyvää fiilistä tuoneeseen projektiin. Käsityö ja sen opetus näkyivät hienosti osana World Design Capital 2012 vuotta.

- - - -

Katso lisää kuvia projektista!
ilonolonblogi.blogspot.fi
 

Päällisten toteutukseen osallistuneet koulut/oppilaitokset:

Espoo: Haukilahden koulu, Kantokasken koulu, Kuitinmäen koulu, Mainingin koulu, Nöykkiönlaakson koulu ja Taavinkylän koulu.

Helsinki: Aurinkolahden peruskoulu, Englantilainen koulu, Haagan peruskoulu, Helsingin palvelualojen oppilaitos, Helsingin suomenkielinen työväenopisto, Heteniityn ala-aste, Itäkeskuksen peruskoulu, Kallahden peruskoulu, Kannelmäen peruskoulu, Kontulan ala-aste, Kruununhaan yläaste, Laajasalon peruskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Meilahden yläaste, Myllypuron yläaste, Pakilan yläaste, Porolahden peruskoulu, Pukinmäen peruskoulu, Ressun peruskoulu, Roihuvuoren ala-aste, Suutarilan yläaste, Vuosaaren ala-aste ja Ylä-Malmin peruskoulu.

Vantaa: Koivukylän yläkoulu, Vantaankosken koulu ja Veromäen koulu.