Hallitus 2022 esittäytyy

3.1.2022

Hallituksen jäsenet

Vuonna 2022 Tekstiiliopettajaliiton  hallitus muodostuu seuraavista henkilöistä:

Puheenjohtaja:

 • Minna Hankala-Vuorinen, Tampereen Seudun tekstiiliopettajat ry.

Varapuheenjohtajat: 

 • Marjo Malinen, Helsingin seudun käsityönopettajat ry
 • Annamari Pyöriä, Helsingin seudun käsityönpettajat ry

Varsinaiset jäsenet:

 • Heli Lehtelä, Tampereen seudun tekstiiliopettajat ry
 • Saija Luiro, Tampereen Seudun tekstiiliopettajat ry
 • Auli Saarinen, Helsingin seudun käsityönopettajat ry
 • Tiina Torvinen, Käsitys ry
 • Tanja Töyrylä-Kannisto, Tampereen seudun tekstiiliopettajat ry
 • Anu Vartiainen, Etelä-Hämeen tekstiiliopettajat ry

Varajäsenet:

 • Nina Pakkala, Lahden seudun tekstiiliopettajat ry
 • Anna Rantamäki, Käsitys ry

Lue lisää toimikuntien kokoonpanosta ja niiden toiminnasta.

Minna Hankala-Vuorinen

Työskentelen käsityön ja terveystiedon aineenopettajana Kanavan koulussa Lempäälässä ja toimin vararehtorina. Tällä hetkellä opetan myös luokanopettajaopiskelijoille käsityön perusopintoja Tampereen yliopistossa.

Olen kuudetta vuotta Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa, joista kaksi varapuheenjohtajana ja nyt neljäs vuosi puheenjohtajana. Pidän tärkeänä käsityöoppiaineen aseman vahvistamisen eteen tehtävää työtä, opettajien työllisyystilanteen parantamista sekä verkostoitumista käsityöalan eri toimijoiden kanssa. Hallitustyötä teen intohimoisesti ja työtunteja laskematta. Tämä onnistuu hyvin nykyisessä elämäntilanteessani ja se on samalla myös harrastus. Erityisen palkitsevaksi sen tekee asiantuntevat, osaavat ja mukavat hallituskumppanit!

Marjo Malinen

Valmistuin tekstiilityön opettajaksi vuonna 2000. Vuodesta 2003 olen työskennellyt Ressun peruskoulussa Helsingissä. Koulumme on kansainvälistä IB-ohjelmaa toteuttava koulu yhtenäinen peruskoulu ja opetan käsityötä tänä vuonna 4.luokasta 9.luokkaan asti. Käsityö-oppiaine kuuluu Design -aineryhmään ja sen opettamisessa tutkiva oppiminen on muotoiluprosessissa vahvasti mukana.  

Toimin myös työn ohessa Helsingin kaupungin koulutuksen ja kasvatuksen toimialalla kehittäjäopettajana oppimisen ympäristöt tiimissä. Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa olen aloittamassa toista kautta, toisena varapuheenjohtajana. Lisäksi olen mukana Tekstiiliopettajalehden toimitusneuvostossa ensi vuoden alusta lähtien.

Annamari Pyöriä

Olen Annamari Pyöriä, käsityönopettaja Vihdistä. Työskentelen Nurmijärven Opistossa koulutuspäällikkönä, missä tehtäviini kuuluu muun muassa opiston kädentaitojen opetuksen suunnittelu ja kehittäminen.

Aloitan neljännen vuoteni TOL:in hallituksessa. Olen toiminut koko ajan liiton toisena varapuheenjohtajana ja kuulun työvaliokuntaan, joka valmistelee hallituksen kokoukset. Toimin myös hallituksen taloustoimikunnan puheenjohtajana ja edunvalvontatoimikunnassa.

Hallituksessa tuon esiin aikuisopetuksen näkökulmaa, ja kerron kuulumisia kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kentiltä. Tällä hetkellä kansalaisopistoissa edistetään Koski-kelpoisten kurssien tarjontaa, mikä tuo uutta näkökulmaa myös käsityön opetukseen.

Heli Lehtelä

Opetan käsityötä Tampereella Lielahden koulussa, sekä puuhastelen käsitöiden parissa kotona sen, minkä muilta harrastuksilta ehdin. Toinen hallitusvuoteni pyörähtää nyt käyntiin. Viime tammikuussa toivoin näkeväni kollegoita eri puolilta maata käsityöllisten tapahtumien yhteydessä. Rajoitusten sävyttämän tapahtumavuoden vuoksi esitän toiveen uudelleen uskoen, että tänä vuonna pääsemme kohtaamaan kasvokkain. Näkemisiin siis!

Saija Luiro

Hei! Olen uutena aloitteleva TOL:n hallituksen jäsen. Tampereen Seudun Tekstiiliopettajien yhdistyksessä olen ollut 5 vuotta.  

Työskentelen Tampereella ja asun Ylöjärvellä. Opetan Lentävänniemen / Lielahden koulupolun alakoulujen ihania oppilaita. Opetusvuosia on takana nyt yli 20 vuotta. Innostun, innostan ja uppoudun täysillä työhöni. Mottoni on, että ilman innostusta ei synny mitään uutta.  

Käsityönopetuksen lisäksi kiinnostuksen kohteenani on ollut TVT ja olenkin toiminut koulumme TVT-vastaavana yli kymmenen vuotta. Uusia ideoita ja ratkaisuja ongelmiin pohdin luonnossa liikkuen.  

Auli Saarinen

Olen ensimmäistä vuotta varsinaisena jäsenenä hallituksessa. Opettajana (käsityö ja ruotsi) olen ollut vuodesta 1995, parhaillaan Aurinkolahden peruskoulussa Vuosaaressa Helsingissä. Opetuksen kehittämisessä minua kiinnostaa oppimisen vahvistaminen dokumentoinnin avulla ja arvioinnin monipuolistaminen. Väittelin Helsingin yliopistosta joulukuussa samoista aihepiireistä.

Vapaa-aika kuluu kotia hoitaen, mökkeillen perheen kanssa, kahta kissaamme hoivaten ja käsitöistä mielipuuhan parissa eli neuloen.

Tiina Torvinen

Olen toista vuotta hallituksessa mukana ja toimin koulutus- ja kansainvälisyys toimikunnassa. Teen tänä talvena pro gradu -tutkielmaa ja toimin käsityönopettajana pienessä koulussa Lahden seudulla.

Tanja Töyrylä-Kannisto

Olen mukana hallituksessa toista vuotta ja kuulun järjestelytoimikuntaan. Opettajan työskentelen Tampereella.

Anu Vartiainen

Olen hämeenlinnalainen tekstiilityönopettaja. Työskentelen Hämeenlinnan yhteiskoulussa ja saan opettaa oppilaita kolmannelta luokalta yhdeksänteen luokkaan asti. Työvuosia on kertynyt jo yli kaksikymmentä. Innostun usein ja helposti opettajuudesta ja oppilaiden ideoista sekä kaikenlaisista yhteisprojekteista. 
Olen ollut mukana Etelä-Hämeen paikallisyhdistyksessä useita vuosia hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana. Nyt on alkamassa toinen kausi TOL:n hallituksessa tällä kertaa koulutus- ja kansainvälisyystoimikunnan puheenjohtajana. 

Vapaa-ajalla puuhailen puutarhassa tai voimistelun parissa koreografioita suunnitellen ja pukuja valmistaen.

Nina Pakkala

Toimin hallituksessa toista kauttani, nyt varajäsenenä. Olen myös Lahden Seudun Tekstiiliopettajat ry:n puheenjohtaja. Työskentely järjestystoiminnassa pitää minut ajan tasalla käsityönopetuksen saralla. 

Muutoin työskentelen Lahdessa käsityön ja ranskan opetuksen parissa yläkoululaisten kanssa.

Vapaa-aikani käytän käsityöharrastuksen parissa sekä kakkosluokkalaisen poikani ja puolivuotiaan Jolle-kissamme kanssa touhuten.

Käsitöistä ompelu on lähinnä sydäntäni, mutta näin talvisaikaan neulominen vie myös mennessään, kuten kuvasta näkyy. Opettajien ryhmäkuvassa olikin tärkeää, että Rauma-neule näkyi, ilmeestä viis. 

Anna Rantamäki

Hei! Olen Anna Rantamäki, neljännen vuoden kässäopeopiskelija Helsingin yliopistosta. Toimin tämä vuonna TOLin hallituksen varajäsenenä, jonka lisäksi vaikutan myös kotijärjestössäni Käsitys ry:ssä, sekä Suomen opettajaksi opiskelevien liitto SOOLissa. Järjestötoiminnan lisäksi harrastan ompelua, sekä muuta taiteilua! Odotan tulevalta kaudelta paljon uuden oppimista ja uusiin ihmisiin tutustumista!

Toimin myös järjestösihteerinä ja minuun saa yhteyden osoitteesta toimisto@tekstiiliopettajaliitto.fi