Käsin tehty tulevaisuus -kilpailun finalistit

31.10.2020

Suomen Kädentaidot -messut, Tekstiiliopettajaliitto ‒ TOL ry sekä Teknisten aineiden opettajat ‒ TAO ry järjestivät yhteistyössä Käsin tehty tulevaisuus -käsityökilpailun. Esiraati valitsi kilpailutöistä kymmenen finalistia 13-16 vuotiaiden sarjassa. 

Sarjaan 7-12 -vuotiaat ei tullut kilpailutöitä lainkaan ja sarjaan yli 17-vuotiaat tuli vain yksi kilpailutyö, joka ei täyttänyt raadin mielestä kilpailun kriteereitä

Tästä johtuen raati päätti jakaa palkintoja vain sarjaan 13-16 -vuotiaat osallistujien kesken. Korona sotki kilpailuaikataulua, eikä kilpailuun ehditty osallistua ajatellulla tavalla mm. kevään etäkoulusta johtuen.

Voittajat julkistetaan Suomen Kädentaidot -virtuaalimessujen sivuilla 13.‒15.11.2020.13-16 vuotiaiden sarja

Tekijä ja aiheRaadin kommentti
Vellamo Tuomaala, poistotekstiilipussukka Tulevaisuus-teema tulee kierrätysajattelussa hyvin esille. Eri tekniikoita on käytetty monipuolisesti ja työ on toteutettu huolellisesti.
Tiimi: Fiskaali, Hankkila, Huhtala, Tervamäki, istuinprojekti Tynnyriratkaisu kekseliäs!  Kierrätysteema hyvin käytössä, hieno yhteisöprojekti. Työn jälki hyvää.
 Heikkinen ja Rautanen, sadetakki kierrätysmateriaaleistaHieno kokonaisuus, kierrätyksen ajatus toimii hyvin. Työstä tuli näyttävä ja työn jälki on hyvää. Haastava työ.
Ella Nykänen, farkkutyöKierrätysajatus toimiva. Hienon näköistä jälkeä, materiaali on otettu hienosti käyttöön ja antaa paljon jatkomahdollisuuksia.
Arttu Formholdt, poistotekstiilipussukkaTulevaisuusajattelu kierrätyksessä. Työn jälki näyttävää. Eri pinnat muodostavat esteettisen kokonaisuusen. 
Tiimi: Hyvönen, Lindberg, Myllyoja, Peltokorpi, Istuinprojekti, piirtoheitintuoliHyvä oivallus annetun materiaalin osalta. Ajatus kiva, etenkin säilytystila penkin alla. Monipuolisuus on aina hyvästä.
Ninni Kuosmanen, käsi-installaatio Ajan henkeen sopiva työ, tulevaisuuden suunnat jätetty katsojan pohdittavaksi. Kiehtova ja tunteita herättävä taideteos. Monipuolista materiaalin käyttöä.
Elsa Kukkala, Minion ja kukkaMonipuolinen materiaalien ja tekniikoiden käyttö hienoa. Työssä korostuu kierrätys ja oma tutkiva ote. 
Ella Jäntti, farkkulaukkuKierrätysteema tulevaisuusajattelussa., Huolitellun näköinen työ ja materiaalien monipuolinen hyödyntäminen käyttöesineeksi.
Huhtalat ja Peltokorvet, Istuinprojekti

Erittäin kekseliäs idea, hyvä prototyyppi esim.puutarhakalusteisiin. 

Hauska muotoiluratkaisu.