Vuoden 2014 Syyspäiviä vietettiin Riihimäellä ja Hyvinkäällä 27.-28.9. Päivät kokosi yhteen kaikki taito- ja taideaineiden opettajat, järjestäjänä Suomen taito- ja taideaineiden opettajajärjestöjen liitto - STAILI ry. Päivien teema oli "Taiten tulevaisuuteen". Tekstiiliopettajaliiton jäseniä paikalla oli runsaat 80 eli varsin hyvä edustus noin 400 osallistujan joukossa. 

Kokonaisuudessaan päivillä oli erinomainen tunnelma ja ajatus yhteisistä päivistä myös tulevaisuudessa oli monien huulilla. 

Uudet opetussuunnitelmat tuovat paljon muutoksia kaikkiin oppiaineisiin, ei vähiten käsityöhön. Näitä asioita pohdittiin mm. liittokokouksessa, jossa pääpuhujana oli Heljä Järnefelt Opetushallituksesta. Heljän kalvot löytyvät intrasta kohdasta "materiaalipankki".

Koulutuspäivien parasta antia on usein kollegoiden tapaaminen, uusien kujeiden kokeileminen pajoissa ja parhaassa tapauksessa sytykkeiden saaminen luennoilta. Valinta lähteä syyspäiville on aina henkilökohtainen investointi, usein taloudellisestikin. Syksyn ollessa jo hyvässä vauhdissa viikonloppujen lepo houkuttaa ja matkalaukun raahaaminen kohteeseen tuntuu työläältä. Mutta se tunne, kun kohtaa tuttuja naamoja, joiden kanssa jakaa ideoita ja ajatuksia omasta oppiaineesta, palkitsee kyllä aina joka kerta. Liiton koulutuspäivät ovat tärkeä foorumi! Tulkaa mukaan tekin, jotka ette vielä ole käyneet. 


 

Pajoista mm. oululainen sirkuitti veti porukkaa
Sirkuitissa tehtiin mm. koruja sisäkumeista ja sulateltiin muovipussia
vas. TOLin Tiina Hytti, TAOn Ilkka Kokkonen, Stailin pj. Timo Kovanen ja päivien järjestelyistä vetovastuun kantanut, KTAOL ry:n Aili Rantamäki
Heljä Järnefelt liittokokouksessa
Liittokokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Maritta Virtasen
Liittokokouksen jälkeen iloisissa tunnelmissa vas. Hanna Lempiäinen, Johanna Wahlberg ja Arja Broms