2015 Tekstiiliopettaja

Vuoden 2015 tekstiiliopettaja Tarja Latikka-Tennilä on tehnyt merkittävän ja monipuolisen uran käsityönopettajana ja vaikuttanut monella tavalla käsityönopetuksen uudistamiseen. Opetuskokemusta Tarjalla on peruskoulusta, työväenopistosta ja yliopistosta opettajankouluttajana. Tällä hetkellä Tarja opettaa Etelä-Hervannan koulussa Tampereella.

Latikka-Tennilä on ollut Opetushallituksen työryhmässä laatimassa tulevaa käsityön opetussuunnitelmaa ja työskennellyt Opetushallituksessa Käsityön kansallisen arviointiryhmän jäsenenä. Hän on myös suorittanut opetushallinnon tutkinnon ja on toiminut apulaisrehtorina. Tarja on ollut luomassa 1990-luvun lopulla käsityönopettajien valtakunnallista verkko-opetusportaalia Käspaikkaa ja ollut aktiivinen lukion käsityönopetuksen kehittämisessä.

Tarja on valmistunut Helsingin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 1986. Hän on hoitanut lukuisia luottamustoimia, mm. TOLin puheenjohtajana ja Tampereen seudun tekstiiliopettajat ry:n puheenjohtajana sekä OAJ:n Pedagogisen toimikunnan jäsenenä 2004–2007.

Tarja on opettaja, joka tukee, kannustaa, ja auttaa oppilasta saavuttamaan tavoitteensa. Tarjan monipuoliseen osaamiseen sisältyy vahva materiaalituntemus, käsityötekniikoiden monipuolinen hallinta, uudistuminen ja tietotekniikan yhdistäminen käsityönopetukseen. Hän luo innostavan ja luovan oppimisympäristön eri-ikäisille, alaluokkien oppilaista yliopisto-opiskelijoihin.

Vuoden 2015 tekstiiliopettaja Tarja Latikka-Tennilä ja vuoden 2015 tekninen opettaja Tapani Asmala