2020 Käsityönopettaja

2020 Vuoden käsityönopettaja Johanna Säilä

Johanna Säilä opettaa Turussa, Puolalan koulussa 3-9 luokkien käsityötä. Johannaa ehdotettiin vuoden käsityönopettajaksi sanoin:

-Johanna on käsityön asialla niin mieleltään kuin sydämeltään! Hän on empaattinen kaikille kanssaihmisilleen, hän jakaa omaa osaamistaan oma-aloitteisesti ja pyyteettömästi. Hän on opetuksen kehittäjien eturivissä laajalla asiantuntemuksellaan, idearikkaudellaan kuin myös oppikirjatyöllään.

Johannan julkaisutyö on jatkunut vuosia. Johannalla on oma Youtube-kanava, jolta löytyy mm. videoita tekstiilikuiduista. Hän on aktiivinen Punomo.fi oppimateriaalien julkaisija. 

Johannan oppilaiden töihin ja käsityön opiskeluun kautta vuosien pääsee tutustumaan Puolalan käsityö -sivustossa. Monipuoliset verkkotaidot ovat Johannalla halussa ja niitä hän hyödyntää opetustyössään, mm. arvioinneissa ja raportoinneissa.

Johanna Säilä on ollut laatimassa paikallisia käsityön perusopetuksen opetussuunnitelmia, hän on julkaisut opettajille materiaalia opetussuunnitelmatyöhön ja hän on kouluttanut käsityönopettajia niin Turun seudulla kuin myös Käsityö verkossa ry:n webinaareissa valtakunnallisestikin uuden opetussuunnitelman käyttöönottovaiheessa.

Johanna Säilä on oman yhtenäiskoulun käsityönopettajan työnsä lisäksi kantanut ja kantaa edelleen vastuuta myös ammatillisessa järjestötyössä. Hän on toiminut Turun seudun tekstiiliopettajat ry:n puheenjohtajana vuodesta 2015 eteenpäin. Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa Johanna on toiminut vuosina 2013-2016.

Johanna on yksi PS-kustannuksen oppikirjakirjailijoista. Häneltä, yhteistyössä Riitta Huovilan, Tiia Hintsan ja Riitta Raution kanssa, ovat ilmestyneet edelleen ajanmukaiset eli OPS2014:n mukaiset teokset Kirja käsityöstä - Luokkien 1‑7 käsityönopetus ja Kirja käsityöstä ‑ kaava‑arkkipaketti.

Onnea Johanna!