Hallitus 2023 esittäytyy

29.12.2022

Hallituksen jäsenet

Vuonna 2022 Tekstiiliopettajaliiton  hallitus muodostuu seuraavista henkilöistä:

Puheenjohtaja:

 • Minna Hankala-Vuorinen, Tampereen Seudun tekstiiliopettajat ry.

Varapuheenjohtajat: 

 • Marjo Malinen, Helsingin seudun käsityönopettajat ry
 • Annamari Pyöriä, Helsingin seudun käsityönpettajat ry

Varsinaiset jäsenet:

 • Heli Lehtelä, Tampereen seudun tekstiiliopettajat ry
 • Saija Luiro, Tampereen Seudun tekstiiliopettajat ry
 • Auli Saarinen, Helsingin seudun käsityönopettajat ry
 • Tanja Töyrylä-Kannisto, Tampereen seudun tekstiiliopettajat ry
 • Anu Vartiainen, Etelä-Hämeen tekstiiliopettajat ry
 • Nina Pakkala, Lahden seudun tekstiiliopettajat ry

Varajäsenet:

 • Tiina Torvinen, Käsitys ry
 • Anna Rantamäki, Käsitys ry
 • Mirva Alm, Helsingin Seudun käsityönopettajat ry

Tutustu hallituksen jäseniin alla!


Lue lisää toimikuntien kokoonpanosta ja niiden toiminnasta.

Minna Hankala-Vuorinen, Puheenjohtaja


Työskentelen käsityön ja terveystiedon aineenopettajana Kanavan koulussa Lempäälässä ja toimin vararehtorina. Työskentelen ajoittain tuntiopettajana myös Tampereen yliopistossa.

Olen seitsemättä vuotta Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa, joista kaksi varapuheenjohtajana ja nyt viides vuosi puheenjohtajana. Pidän tärkeänä käsityöoppiaineen aseman vahvistamisen eteen tehtävää työtä, opettajien työllisyystilanteen parantamista sekä verkostoitumista käsityöalan eri toimijoiden kanssa. Hallitustyötä teen intohimoisesti ja työtunteja laskematta. Erityisen palkitsevaksi sen tekee asiantuntevat, osaavat ja mukavat hallituskumppanit!


Annamari Pyöriä, Varapuheenjohtaja

Olen Annamari Pyöriä, viidettä vuotta hallituksessa aloittava vihtiläinen käsityönopettaja.

Työskentelen Nurmijärven Opistossa koulutuspäällikkönä. Toimenkuvaani kuuluu muun muassa opiston käsityökurssien suunnittelu, ainealueen opetuksen kehittäminen ja käsityökoulun johtaminen.

Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa toimin varapuheenjohtajana ja talousvaliokunnan puheenjohtajana. Olen mukana aktiivisesti myös liiton hankkeiden suunnittelussa. Liiton yksi tärkeä tehtävä mielestäni onkin tarjota täydennyskoulutusmahdollisuuksia ja yhdistää eri opetuskentillä toimivia käsityönopettajia. Pyrin tuomaan hallituksessa esiin näkökulmaa vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen kannalta. 

Marjo Malinen, Varapuheenjohtaja

Valmistuin tekstiilityön opettajaksi vuonna 2000. Vuodesta 2003 olen työskennellyt Ressun peruskoulussa Helsingissä opettaen käsityötä niin suomeksi kuin englanniksikin. Vuoden 2023 teen väliaikaisesti toimialan kehittämispalveluissa oppilaiden sekä opettajien uutta luovan digitaalisen osaamisen kehittämistä. Opetustyöhön säilyy kuitenkin kosketus Helsingin työväenopistolla vaatetuksen merkeissä.

Tekstiiliopettajaliiton hallituksessa alkaa nyt neljäs vuosi, toinen vuosi varapuheenjohtajana. Tekstiiliopettajalehden toimitusneuvostossa olen mukana toista vuotta. 


Heli Lehtelä, Varsinainen jäsen

Opetan käsityötä Tampereella Lielahden koulussa, sekä puuhastelen käsitöiden parissa kotona sen, minkä muilta harrastuksilta ehdin. Toinen hallitusvuoteni pyörähtää nyt käyntiin. Viime tammikuussa toivoin näkeväni kollegoita eri puolilta maata käsityöllisten tapahtumien yhteydessä. Rajoitusten sävyttämän tapahtumavuoden vuoksi esitän toiveen uudelleen uskoen, että tänä vuonna pääsemme kohtaamaan kasvokkain. Näkemisiin siis!

Anu Vartiainen, Varsinainen jäsen

Olen hämeenlinnalainen tekstiilityönopettaja. Työskentelen Hämeenlinnan Yhteiskoulussa ja saan opettaa oppilaita kolmannelta luokalta yhdeksänteen luokkaan asti. Työvuosia on kertynyt jo yli kaksikymmentä. Innostun usein ja helposti opettajuudesta ja oppilaiden ideoista sekä kaikenlaisista yhteisprojekteista. Olen ollut mukana paikallisyhdistyksessä useita vuosia hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana.  TOL:n hallituksessa olen nyt toista kautta ja toimin kansainvälisyys - ja koulutustoimikunnan puheenjohtajana. Vapaa-aikani kuluu voimistelun parissa liikkuen, koreografioita suunnitellen ja esiintymisasuja valmistaen. 

Auli Saarinen, Varsinainen jäsen

Olen toista vuotta varsinaisena jäsenenä hallituksessa. Opettajana (käsityö ja ruotsi) olen ollut vuodesta 1995. Syksyn 2022 olin Turun yliopistossa Raumalla käsityön opettajankouluttajana ja kevääksi 2023 siirryn Helsingin kaupungille arviointiasiantuntijaksi, mutta perusvirka minulla on Aurinkolahden peruskoulussa Vuosaaressa Helsingissä, jossa jatkan syksyllä 2023. Opetuksen kehittämisessä minua kiinnostaa oppimisen vahvistaminen dokumentoinnin avulla ja arvioinnin monipuolistaminen. Väittelin Helsingin yliopistosta joulukuussa 2021 samoista aihepiireistä.

Vapaa-aika kuluu kotia hoitaen, mökkeillen perheen kanssa, kahta kissaamme hoivaten ja käsitöistä mielipuuhan parissa eli neuloen.

Saija Luiro, Varsinainen jäsen

Yksi vuosi on nyt takana hallituksessa varsinaisena jäsenenä ja toinen alkamassa.

Uuden oppiminen ja itseni haastaminen pitää elämän terävänä. Hallitustyöskentelyni lisäksi uutta työelämän eli opetuksen puolella oli, että ensimmäistä kertaa opetin "Pikku yrittäjät" -valinnaiskurssia. Laitoin kaiken tietämykseni ja kokemukseni yrittäjyydestä likoon. Positiivisesti hämmästyin oppilaiden innokkuudesta asiaa kohtaan. Annoin heille puitteet, tiedon ja tuen, itse he loivat yrityksen. 

Odotan innolla vuoden 2023 haasteita.

Nina Pakkala, Varsinainen jäsen

Olen Nina Pakkala Lahdesta. Rakastan ompelua ja neulomista. Tällä hetkellä puikoilla on over size -neule yhtä hihansuuta vaille valmiina.

Työskentelen Lahdessa käsityön ja ranskan opena. Koulussamme on edessä muutto uusiin tiloihin ensi syksyksi, joten olen haastanut itseni jämämateriaalien hyödyntäjäksi tänä lukuvuonna.

Olen kiinnostunut ainerajat ylittävästä yhteistyöstä ja monialaisista oppimiskokonaisuuksista.

Hallituksessa olen nyt mukana kolmatta kautta. Työskentely osaavien kollegoiden kanssa ollut antoisaa, ja se pitää minut ajan hermolla. Tanja Töyrylä-Kannisto, Varsinainen jäsen

Työskentelen luokanopettajana Tampereella. Opettajuuteeni sisältyy myös käsityön opettaminen alakoulussa.

Olen mukana hallitustyössä toista kautta. 

Anna Rantamäki, Varajäsen

Järjestösihteerin hommat loppuivat, mutta varajäsenenä jatkan edelleen! Minulla alkaa toinen vuosi varajäsenenä.

 Olen viidennen vuoden käsityönopettajaopiskelija Helsingin yliopistolta ja noin niinkuin suunnilleen gradua vaille valmis. Toivottavasti vuosi 2023 tuo minulle valmistumisen lisäksi myös uusia tuulia työpuolella ja pääsen liittymään kirjavaan ja moniosaavaan joukkoon kentälle muiden opettajien kanssa.

Vapaa-ajallani harrastan käsitöiden lisäksi piirtämistä ja uutena tulokkaana Scräppäämistä! Toivon, että hallitustyöskentelyn avulla pysyn mukana alan ajankohtaisista tuulista ja osaan sitten siirtyä työelämään näitä eväitä apunani.

Tiina Torvinen, Varajäsen

Olen kolmatta vuotta mukana hallituksessa, mutta siirryin varajäseneksi. Hoitelen kotona pienokaista lähes koko vuoden. Kevään mittaan on tarkoitus myös viimeistellä pro gradu -tutkielma havainnoista taidon itseopiskelussa. Olen mukana hallituksen koulutus- ja kansainvälisyys toimikunnassa.